Labirintusjárás

A labirintus-lelkiösvény témája az örök élet: Jézus. Cseri Kálmán A kegyelem harmatja című könyv alapján készült ez a 13 állomás, amit a február 7. napi áhítat ihletett: „...add el, amid van, és oszd szét a szegények között, akkor kincsed lesz a mennyben,aztán jöjj, és kövess engem.” (Mk 10, 21).
1. „Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.” (Zsolt.119,105)

2. Zákeus gazdag volt, de mégsem volt boldog. Neked mire van szükséged ahhoz, hogy boldog légy?

3. „ Nézzétek meg a hollókat:nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis táplálja őket. Mennyivel értékesebbek vagytok ti a madaraknál!” (Lk 12, 24)

4. Amikor Zákeus találkozott Jézussal megváltozott az élete: visszatalált Istenhez, megtalálta önmagát és rendeződött az emberekkel való kapcsolata. Gondold végig, hogy kikkel kellene rendezned a kapcsolatod!

5. „...mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” Jézus a gazdag ifjút az ő követésére hívta, amihez az ifjúnak meg kellett volna szabadulnia mindattól, ami visszatartotta. 
Neked mitől kellene megszabadulnod? Hagyd itt! (Itt akár lehet gyurmázni is.)

6. A gazdag ifjú érzi az űrt az életében és rájön arra, hogy az üdvösség a legnagyobb kincs. Milyen nagy dolog, ha valaki rájön erre és Istentől kéri ezt az ajándékot! Kérd Istentől te is!

7. A gazdag ifjú szerette volna megtartani mindazt, ami már a kezében volt, így nem tudta elfogadni az örök élet ajándékát. Téged mivel ajándékozott már meg Isten?

8. „Minden jó ajándék számodra, amelyet elfogadsz, az én kezemből ered.” (Jakab 1,17)

9. Az örök élet nem megvásárolható újabb érték a leltárban, hanem Jézus maga: a vele való személyes közösség. Neked milyen a kapcsolatod Vele?

10. Zákeus eltette az akadályokat az útból ahhoz, hogy Jézusé legyen, a gazdag ifjúnak azonban nem maradt helye. Mit kellene elengedned ahhoz, hogy igazán gazdag légy? Mi akadályos ebben?

11. „Teljes szívemmel és lelkemmel vágyok arra, hogy örök életet adjak neked.” (Jeremiás 32,41)

12. „Annyiszor gondolok rád, mint ahány homokszem van a tengerparton.” (Zsoltárok 139,17-18) 

13. Milyen lenne a Biblia ígéretek nélkül? Üres lenne, igaz?! Írd fel, milyen ígéreteket kaptál már Istentől!
Comments