Vezetőknek‎ > ‎

Munkatervsablonok

A PFM-hálózat 2014-ben készítette el munkatervsorozatát, amely a csapatparancsnokoknak és a rajparancsnokoknak nyújt támpontokat a tervezéshez. A sablonok olyanok, mint egy kitöltős nyomtatvány: formát adnak a válaszoknak. Célunk, hogy egy olyan gyakorlatias, közérthető eszközt adjunk, ami segít strukturált formában végiggondolni a következő cserkészévet és annak célkitűzéseit. 
A csapatparancsnoknak segít az éves csapatmunkaterv összeállításában ez a prezentáció (http://prezi.com/kheatjvhs0n_/sorvezeto-eves-munkatervhez/), 
amely egy adott szempontrendszeren keresztül vezet végig a tervezési folyamaton. Nem állítjuk, hogy ez az egyetlen módszer, de egynek biztosan jó. Érdemes először a cspk-nak egy ráérős estén egyedül végigrágnia magát a kérdések során és közben jegyzeteket készíteni, majd a vezetőségével "finomítani" a részleteket.


A rajvezetői éves munkaterv tervező csomag, a csapatparancsnokoknak készült segédlethez igazodva a második része sorvezetőinknek. 
A csomagok koncepciója azonos: 
egy reményeink szerint gondolatébresztő preziből (http://prezi.com/bdo0aw8fkkt0/gondolatrendezo-rajvezetok-eves-munkatervehez/) és egy kitöltős munkaterv sablonból állnak, melyeket az említett sorrendben érdemes használni.
Comments