Archív‎ > ‎

Szabályok, tudnivalók

Kategóriák:

Fiúk (F) és Lányok (L).

Korosztályok:

  • A 0-12 éves korig
  • B 13-16 éves korig
  • C 17-22 éves korig
  • D 23-99 éves korig

A szabályok:

A csapatok játékosainak száma 5+1 fő legyen. Minden csapathoz tartozhat maximum 4 fő cserejátékos. (A csapat létszáma így maximum 10 fő lehet.) A korosztályokat illetően: fiatalabb cserkész játszhat idősebbek között, idősebb azonban nem szerepelhet fiatalabbak között. Egy cserkész csak egy csapatban szerepelhet, tehát csapatok között nem lehet átfedés. Életkornak a 2005. december 31-ig betöltött életkort tekintjük. A viták elkerülése végett az életkort és a cserkészcsapatbeli tagságot érvényes cserkészigazolvánnyal vagy csapatparancsnoki igazolással kell igazolni a bajnokság kezdete előtt. A bajnokságon csak ígéretet vagy fogadalmat tett kiscserkészek, cserkészek, rovercserkészek, felnőttcserkészek és cserkészvezetők vehetnek részt!

A Bajnokság szabályaira az MLSZ kispályás labdarúgásra vonatkozó szabályzatai az irányadók. A tervezett játékidő: 2*15 perc. Bedobás, berúgás és szöglet van. Csúnyabeszéd esetén 3 perc kiállítás jár. Egyéb szabálytalanság esetén a bíró mérlegel.

Csoportrendszer alkalmazásakor egy adott játékban több gólt rúgó csapat 2 pontot kap, egy adott játékban azonos gólt rúgó csapatok (döntetlen esetén) 1-1 pontot kapnak. A csoportból az a csapat jut tovább, aki az így kapott pontokból a legtöbbet kapta. A kapott pont azonosság esetén a gólarány, illetve ha az nem, akkor az egymás ellen játszott meccs eredménye dönt. Egyenes, kieséses rendszer alkalmazásakor, döntetlen esetén 2*5 perc hosszabbítás, illetve ha az nem, akkor hetesek döntenek a továbbjutásról. Arról, hogy a játék felelős vezetői melyik rendszert alkalmazzák, a beérkezett nevezések tükrében születik meg a döntés.

A játék és a bajnokság levezetésére szükség van csapatonként minimum 1 bíróra (lehet csapattag is), aki a bajnokság napján már nagykorú. Bírók nélkül a bajnokságot nem tudjuk megtartani. A bírók helyzetét és feladatát mindenki becsületes, cserkészies játékkal segíti.

Díjazás:

Minden kategória első három helyezettjét díjazzuk.

Hoznivalók:

Minden csapat hozzon magával 2 féle egyszínű- ill. egyenpólót, mezt. Tarka csapatot nem szeretnénk látni, legalább színazonosság legyen egy csapaton belül. Hozni kell még ételt, italt saját célra, 1 bírót, sípot és stopperórát, min. 1 db focilabdát, cserkészigazolványt ill. csapatparancsnoki igazolást.

Comments