Archív‎ > ‎

Kerületi Labdarúgó-bajnokság - 2006

Az idei esztendőben is nagy várakozással vágtunk neki a kerületi focibajnokságnak, hiszen ez mindig kiemelt program a csapat köreiben. A már jól megszokott Bakancsos utcai sporttelepen aztán hamar kiderült, hogy az idén kevés csapat nevezett, de azért – bár az I. és X. kerületi ÖVK lezárása van ma – szinte minden kategóriában van elég csapat.

Gyors sorsolások után pedig jöhettek a szabályismertetések, és máris útjára indulhatott a bőrbogyó. Három pályán, rengeteg lelkes szurkoló bíztatása mellett folytak a néha nagyon kiegyenlített küzdelmek, de szerencsére a programhoz méltóan a játékosok mindvégig megőrizték cserkészhez illő magatartásukat, így aztán roppant sportszerű küzdelmet láthatott a nagyérdemű.

A legtöbb korosztályban a kevés csapat miatt körmérkőzéses rendszerben dőlt el a bajnoki cím sorsa, de a legidősebbeknél csoportküzdelmek után izgalmas elődöntők, majd egy sokáig emlékezetes döntő következhetett, ahol a két nagyon jó csapat csatájából hosszabbítást és bűntetőpárbajt követően az idegi terhelést jobban bíró alakulat került ki győztesen.

A torna röpke hat óra alatt lezajlott, és következhetett az eredményhirdetés. Itt remek ajándékok, és természetesen szépen csillogó érmek kerültek a négy korosztály legjobbjainak kezébe és nyakába. Mivel sajnos a női küzdelmek nagyon soványan alakultak – két csapat óriási mérkőzését szurkolhatta végig a szakértő közönség – így a cserkészlányoknak be kellett érniük némi csatakiáltással.

A fáradt és elégedett vagy épp elégedetlen csapatok pedig a közös búcsú után azzal a gondolattal indulhattak hazafelé, hogy bizonyosan jövőre is lesz bajnokság a 412-esek jóvoltából, és akkor ott – azaz újra itt – lehet majd címet védeni, vagy trónfosztani.

Még egyszer köszönet a szervezésért Amberboy Zsoltnak, és lelkes csapatának!

Csomor Márton


A bajnokságra sajnos a korábbiakhoz képest kevesebb csapat nevezett. Ez most egy utólag meghirdetett szövetségi programmal való időpontütközés miatt is történhetett.

Nevezések:

A lány kategóriákban az LA-LD korcsoportokban összesen két csapat a 412/1 és /2 (LB) nevezett, így komoly küzdelem idén sem alakult ki.
Eredmények:

AranyEzüstBronzGólkirály
FA412./1 Kalazanti412/2 Kalazanti432. Pázmány PéterZoboki Csaba 412 (3 gól)
FB412./2 Kalazanti2. Sík Sándor412./1 KalazantiAmberboy Levente 412 (7 gól)
FC412. Kalazanti293. Szt. Kapisztrán
FD2. Sík Sándor913. Don Bosco432. Pázmány PéterFC/D: Zsolczer András 412. (11gól)

A szurkolókkal és segítőkkel együtt kb.110 cserkész vett részt a programon a következő csapatokból: 2., 293., 370., 412., 432., 913.

Amberboy Zsolt

Comments