Archív‎ > ‎

Farkasordító északai túra

2005. február 25-én este éjszakai túrára indultunk a Pilis-hegységbe. Úti célunk Piliszszentkeresztről indulva, Dobogókőn és Pilisszentlászlón keresztül Visegrádra vezetett. 54 ordító farkas vágott neki a teliholdas éjszakának.

A város szürkesége után meglepődve álltunk szembe az erdő fehérségével. Elindulva lassan de biztosan vágtunk neki a fél méteres hónak. A dobogókői kilátóhoz érve csodálatos látvány tárult a szemünk elé. A távoli messzeségben a Dunakanyar szikrázó fényei látszottak. Dobogókőn még egy csodálatos természeti képződménnyel találkoztunk. Néhány ház falán 2 méteres dárdajégcsapok lógtak. Innen továbbhaladva 1 méteres hóban folytattuk utunkat. Az erdő közepén a sötét farkasok hosszú emelkedőkön igyekeztek eltűnni a szürke ködben, hogy "farkasordíthassanak" egy nagyot. Visegrádra érve már pirkadt és mi fáradtan de mégis vidáman álltunk be a buszmegállóba.

Amint a busz Visegrád határát elhagyta, már a legtöbb farkas álomba szenderült. A túra végén mindenki oklevelet és kitűzőt kapott. És igazolást arról, hogy az "éjszakát Farkasordító éjszakai túra teljesítésével töltötte és nem otthon aludt, ahogy a nyápicok szoktak, nem moziba ment a barátnőjével/barátjával, nem herdálta a pénzt az éjszakai mulatóban, hanem derekasan vonyított a többi farkassal az éjszaka jótékony sötétjében."

Biriszló Balázs

Comments