Archív‎ > ‎

(IV.) Kerületi Cserkésznapok, Rákosmente

Hadrianus cézár, Róma princepse elrendelte, hogy az egész birodalomban legyen a város alapítása utáni DCCCXC. év április havának IV.-VI. napja a birodalom hálaadása a következő sikerekért. Először is Augustus császár CXXX éve hódította meg a hatalmas Pannónia provinciát. Másodsorban az áldott emlékű Traianus császár XX éve hódította meg a dákok országát. Végezetül őfelsége Hadrianus császár, pedig X éve vezeti a birodalmat. A felséges császár rendelete alól mi a X. légió tagjai sem mentesülhetünk, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a provincia ünnepségét mi fogjuk megszervezni. Az ünneplés helyszíne a Contra-aquincumban található egyik schola épületében lesz. Itt lesz a szállás, ahol kosztot és kvártélyt is kapnak az ünneplők a hekatomba idején. Emellett a schola épületében fogjuk megtartani tisztelgő ünnepségeinket is.

Beszámoló

Idén is megrendezésre került a X. kerületi cserkésznapok. Most a szervezés és a koordinálás megtisztelő feladatát a 140. Pro Patria és a 812. Csaba vezér cserkészcsapat kapta. Nagy volt a sürgés-forgás mindkét csapat részéről, és még az utolsó nap is egy felbolygatott hangyabolyhoz hasonlítottunk.

A három napról röviden:

Péntek:

A résztvevők megérkezése, fogadása, elszállásolása.

A rendezvényen összesen 129 résztvevő és 34 rendező-vezető vett részt a következő csapatokból: 2., 140., 173., 212., 221., 301., 327., 344., 401., 412., 432., 801., 812., 836., 918., 923., 1032.

Érkezés után egy rövid játék majd filmvetítés következett, amin egész jót szórakoz-tunk.

Szombat:

Ébresztő után reggeli, majd akadályversenyre készülődés és indulás. Ezen az akadályversenyen remélem mindenki jól szórakozott, mert sokféle akadály várta a cserkészeket: célba lövés, kocsihúzás, jeladás, íjászat, egyensúly gyakorlat, tűzoltás, falmászás, óriáskirakó, kötélmászás, kúszás, mentés, csigával ereszkedés, bábozás ... stb.

Hamar elszállt az idő és vissza kellet térni az iskolába. A kimerítő akadályok után egy jó ebéd következett.

A délutáni program sem a lazsálásról szól. A Kempó karatésok megmutatták mi az, amihez ők igazán jól értenek. Olyan aktivitást mutattak be nekünk, ami még a nézőt is elfárasztotta. És csak ezután következett a falmászás, amit már mi csináltunk, foci, kosár, kézi- és röplabda játékok, de aki jobban szereti a nyugalmasabb elfoglaltságot annak sem kellet a kispadon ülnie, mert a termekben nagy erőkkel lehetett üveget festeni, tojást díszíteni, gipszet önteni-festeni, nemezelni, fonni. Ezek a programok egész estig tartottak.

Vasárnap:

Ébresztő után megettük a maradék reggelinket, összepakoltunk, és ki-ki ment a saját vallása szerint református istentiszteletre, vagy a katolikus szentmisére. Végül a búcsú pillanatai következtek, ahol minden résztvevő átvehette a program jelvényét, és a plusz ajándékot, ami egy szuper kulacs volt.

Itt is megköszönöm a támogatók segítségét!

Remélem, hogy mindenki nagyon jól érezte magát!

Markó Gergely

Comments