Archív‎ > ‎

Cserkésztiszti Fórum beszámolók

VII. Cserkésztiszti és Csapatparancsnoki Fórum

2004. április 3.

A Wekerle-telepen ismét összegyűltünk, hogy megosszuk egymással örömünket, bánatunkat. Vendégünk volt Kispál György atya országos vezetőtiszt, aki mesélt terveiről (Bocskai év, dzsembori, nagytábor, stb.), hogyan vihetnénk tovább eredményesen a cserkészetet. Nagyon jó tervei vannak, hiszen meg szeretné újítani a mozgalmat úgy, hogy közben átmentené a rég bevált módszereket. Szóba jöttek persze a mindennapi nehézségeink, kerületi gondjaink is, amelyeket próbáltunk közösen megoldani, (néha hevesen).

Sokszor elfáradunk, elesünk, de ezek a fórumok talán segíthetnek bennünket újra talpra állni. Soha ne feledjük, hogy egy célért küzdünk mindnyájan és ha mi nem küzdünk, akkor gyermekeinknek ki adja át azt a sok jót, amelyet alapítónk gondosan kitalált!

Tékár Erzsébet


2. oldal

VI. Cserkésztiszti és Csapatparancsnoki Fórum

2003. március 29.

A 2003. évi Kerületi Közgyűlés (melyen összesen 17 csapat vezetője képviseltette magát) folytatásaként a Cserkésztiszti Fórum egyetlen meghirdetett témája a Thaiföldi Jamboree magyar csoportjának beszámolója volt.

A beszámolót Székely András cst., a magyar kontingens kommunikációs vezetője tartotta. Ennek során vetített képes és a videofilmen bemutatott - egyéni történetekkel átszőtt - élménydús előadást hallhattunk. Érdekeség volt a bangkoki iskola, ahol a cserkészeinket a helyiek vendégül látták és majdnem minden tanuló cserkész.

A résztvevő több mint hetven magyar cserkész két, a Duna és a Tisza nevét viselő altáborban és a programokon ezúttal is megbecsülést szerezett a magyar cserkészetnek. Ottlétük második részében egy dzsungeltúrán vettek részt megismerve az ottani falvak világát és kipróbálták az elefánton való utazást és a vadvízi tutajozást is.

A hazahozott emléktárgyak közül a legnagyobb érdeklődést a különféle, ott ételként fogyasztott bogarak élvezték.

Meggyőződésem, hogy az a 9 cserkészvezető, aki ott maradt a fórumon, nem bánta meg, hogy részt vett András érdekes és szépen felépített beszámolóján. A résztvevők csapatai: 2., 3., 15., 20., 93., 270., 344., 412. és 1016.

Szakács Gusztáv

Comments