Archív‎ > ‎

Kerületi színház

Kedves Cserkész Testvéreim!

Örömmel tudatjuk veletek, hogy a régóta vágyott díszelőadás megrendezésre kerül! Régebben bevett szokás volt, hogy március 15. környékén a X. cserkészkerület cserkészei közösen mentek el színházba.

Idén, 2010. március 14-én, vasárnap 14 órától a Magyar Színházban (1077 Budapest VII., Hevesi Sándor tér 4.) egy rövid megemlékezés után, a megtömött színházban megnézünk egy színdarabot: Tamási Áron - Ábel című darabját.

Jegyek elővételben kaphatók 2000-2300-2500 Ft-os áron.

A kapacitás a következő:

2000 Ft-os jegyekből van 111 db, 2300 Ft-os jegyekből 148 db, 2500 Ft-os jegyekből 352 db áll rendelkezésünkre. Természetesen minél drágább egy jegy annál jobb helyre szól.

A jegy igényeteket a ft pont xker kukac gmail pont com email címre küldjétek, hogy egyeztethessünk van-e még elegendő számú hely. A résztvételi djíat előre utalás sal a Ifjúsági Önkéntes Szolgálat K&H számlaszámára (10403181-50505455-56511005) fizessétek “részvételi díj” megjegyzéssel. Természetesen lehet készpénzben is fizetni, akkor is az előbbi email címre írjatok vagy a 06 20 260-53-14 telefonszámon hívjatok! A Cserkészgödörben minden hét szerdáján megtaláltok.

Jelentkezési határidő:

2010. február 25.

Rövid ismertető a darabról:


Tamási Áron: Ábel

„Egyszer álmomban egy százesztendős vénembert láttam, fehér szakálla volt, két olyan szeme, mint a pazar nefelejcs. És megkérdeztem tőle is: mi végre vagyunk a világon? És ő bölcs létére azt mondta nekem: Hát édes fiam, akár hiszed, akár nem, én nem tudom neked megmondani, hogy mi vé gre vagyunk a világon. Ha te is úgy gondolod, akkor gyere velem, szívesen látlak, folytassuk együtt az utunkat, hátha valahol egy gyermek el találja kottyintani…”

A 15 éves Ábel, akit apja erdőpásztornak ad a Hargitára, elindul a rengetegbe, a rengeteg erdőbe… Ezer mesében indul így egy gyermek a nagy világba, az életbe egy tarisznyával, amelyet az édesanyja tömött meg ennivalóval. Ábelnek azonban ravasznak kell lennie, hogy meg tudjon állni a viharos erdőben, melybe az élet kézen fogva fölvezette. Meg kell tanulnia, hogy túljárjon az emberek eszén, és még inkább meg kell tanulnia, hogy a tréfa édes ízével vonja be azokat a dolgokat melyek máskülönben nagyon is keserűek volnának. Mert ott is, a havasok magányában is megjelenik a pénz, a hatalom, a törvény, az egyház, no meg a szerelem… Mi célra vagyunk a világon? – csendül fel újra és újra a kérdés. Ábel hosszú utat jár


Klein Zsófia

Ċ
János R,
2013. márc. 19. 7:56
Comments