Archív‎ > ‎

roVERseny

roVERseny 2010

A táj illata nem változott. Ugyanúgy állt össze a föld az út menti gazok meg a közeli békanyálas vizek, s talán a kék ég szagából, mint évtizedekkel vagy talán évszázadokkal ezelőtt. Olyanformán dobogott a keréknyomok szabdalta út mellett a keményre taposott földű gyalogösvény is. Néhány fára is ráismert, gyerekkorában szedrészni is járt erre, mintha bizony a tíz kilométerrel távolabbi szederfák jobb gyümölcsöt termettek volna, mint a pusztához közel levők.

Lázár Ervin: Rozmaring - részlet (1994)


A program leírása:

A nyári lustálkodást követően ismét harcot hirdetünk a kalóriák ellen! Szokásos fegyvereink a következők: emlékek a nyárról, esetleg korábbi roVERsenyekről - lehet válogatni az arzenál eme részéből - játékok, amikkel el lehet ütni az eredményhirdetés előtti perceket, harci költemények amikkel egymást buzdítjátok a további küzdelemre az esti tábortűz melegénél. A szombati hadgyakorlaton továbbra is ügyes állomásokkal kísérletezünk, amiket érdemes próbálnotok, a harc eredményességének fokozásáért. Olyan négy fős csapatok jelentkezését várjuk, amelyeknek legalább egy tagja lány. Minden csapatnál egy vagy két kerékpárnak kell lennie. Ezek a bringák néhány hadművelethez hasznosak, közlekedési előnyeik nyilvánvalóak. A csapatok tagjai lehetnek egyszerre több cserkészcsapatból, és egy csapatnak legfeljebb egy fő nem cserkész is tagja lehet, olyan aki magáénak tudja a cserkész szellemiséget. Minden csapat legalább egy tagja legyen jelen a péntek esti szabályhirdetésen!

Szükséges felszerelés:

Hátizsákon szállítható sátor, amiben a csapat alszik, hálózsák, amiben Te, derékalj; lámpa, könnyű kis hátizsák, könnyű ruha, amiben versenyeztek, fürdőruha, csapatonként egy egészségügyi csomagocska, aminek a verseny alatt veletek kell lennie, hideg élelem, szombat este adunk meleg vacsorát, ehhez csajka, evőeszköz; csapatonként egy vagy két bicikli, amik nem árt, ha bírják a terep egyenetlenségeit; cserkészfüzet, legalább egy tájoló, emlékek, fényképek a nyárról, társasjátékok. Térképet kaptok a versenyzéshez, de hasznos lehet egy Pilis turistatérkép is; cserkészeknek cserkészigazolvány.

Időpont:

2010. szeptember 10-12.

Találkozó szeptember 10-én 21 órakor Kesztölcön a Szabadság téri buszmegállóban a gyalogosokkal, a kerékpárosokkal Leányvár vasútállomáson 20 órakor. Gépjárművel érkezők előzetesen egyeztessenek a program szervezőivel az utasok számáról, az útvonalról és a találkozási helyről. Parkolás csak egy erdőszéli, a táborunktól egy kilométerre lévő őrizetlen parkolóban lehetséges.

Program:

Pénteken 23.00 órakor a versenyszabályok hirdetése, 23.30: lefekvés. Szombaton 8.30: a térképek kiosztása; 9.00 tömegrajt; 18.00 beérkezés, vacsora, utána játék, tábortűz, eredmények kiértékelése, eredményhirdetés, díjak átadása, mulatás, ki meddig bírja. Vasárnap reggel hazautazás. Részvételi díj: július 18-a előtt jelentkező X. cserkészkerületieknek 1 500 Ft/fő, július 18-a után 3 000 Ft/fő. Más kerületieknek és nem cserkészeknek július 18-ig 2 000 Ft/fő, utána 3 500 Ft/fő. Más cserkészkerületből érkezők kérjék kerületük vezetőségét, hogy támogassák részvételüket! Résztvevők: a X. és más cserkészkerületek roverkorú cserkészei, és cserkész lelkületű 16 év felettiek, legfeljebb 12 csapat.

Jelentkezés:

Jelentkezés a program szervezőjénél, Valentin Andrásnál: 1239 Soroksár, Haraszti út 69/b, tel.: 1/287-1081 vagy 20/771-1537, valek kukac stud pont btk pont ppke pont hu. Csapatonként egyszerre, megadva a csapat nevét, névsorát, tagjainak cserkészcsapatszámát és kerületszámát, lakcímeit, drótposta címeit és cserkészigazolványszámát, mindezt lehetőleg drótpostán. Jelentkezés csak abban az esetben érvényes, ha az egész csapat részvételi díját (min. 6 000 Ft) egyszerre, rózsaszín postautalványon elkülditek a fenti címre legkésőbb a szóbeli jelentkezés napján, feltüntetve rajta a versenycsapat nevét, névsorát. A többi adatot drótpostán küldjétek! Pénzt semmilyen formában nem áll módunkban visszaadni.

Jelentkezési határidő:

2010. augusztus 29.

További információ Valentin Andrástól a fenti címen és telefonon.

Mindenkit szeretettel várunk!
www.cserkesz.hu/roverseny

Comments