Archív‎ > ‎

Cserkésznap

Kedves X. kerületi Cserkészek!

A központi, majd kerületi szervezésű után idén a Cserkésznap csapatok/ körzetek szervezésében kerül megrendezésre. Bátran fogjanak össze az egy településen, vagy Budapest egy kerületében lévő csapatok. Ezzel célunk, hogy helyi szinten is megmutassuk a cserkészetet, adjunk a helybélieknek egy jó élményt magunkkal kapcsolatban, mutassunk meg egy kis szeletet a programjainkból. Csináljunk minél több olyan programot, amikből látszik, hogy mi minden fér bele a cserkészetbe, hogy lássák, hogy vagyunk és, hogy amit csinálunk az jó. Akkor tekinthetjük az idei Cserkésznapunkat igazán sikeresnek, ha az ország legkülönbözőbb pontjain egyszerre meg tudunk jelenni és fel tudjuk hívni a figyelmet az értékeinkre, munkánkra, magunkra.

Fontos tehát leszögezni, hogy itt nem egy önmagában létező csapat- vagy körzeti programról van szó, amit a saját cserkészeinknek csinálunk. A Cserkésznap egy olyan alkalom, amit egyszerre szervezünk a cserkészeinknek és a helyi lakosoknak. Saját cserkészeinknek, hogy megmutathassák magukat, vállalják a cserkészet iránti kötődésüket, és neveljük őket ezen keresztül a kiállásra, önmaguk vállalására. A helyieknek pedig a cserkészettel való ismerkedés lehetősége mellett adunk egy alkalmat, hogy az eseményen részt vegyenek.

A Cserkésznap egyben jó alkalom toborzásra is. Mivel megmutatjuk, mit csinálunk, kedvet kaphatnak a helyiek is a cserkészethez. Ügyeljünk arra, hogy ne ez legyen az elsődleges cél, ez inkább egy – a program jellegéből következő – járulékos cél.

Ebben a X. Cserkészkerület is szeretné segíteni munkátokat, ezért egy programbusszal állunk rendelkezésetekre, amellyel cserkésznapotok helyszínére kilátogatva tudunk hozzátenni a szervezéshez, megjelenéshez és a programok megvalósításához.További ötleteket és jelentkezést találtok a Cserkésznap központi honlapján:
http://mu.cserkesz.hu/cserkesznap2010/

A Pesti Cserkészkerület Elnöksége nevében kívánok ötletekben gazdag és lelkes készülődést a Cserkésznapra!

Jó Munkát!

Téglás Gergely - Tegger st.Comments