Archív‎ > ‎

Advent- Barlang- Mikulás

A címben betűrendben írtam a december 5-i, szombati programokat amikben dúskálhattak a tavalyi KNT narancssárga altáborának csapatai. Kik ők? A X. Cserkészkerület 2.sz.Sík Sándor93. sz. Erő327 sz. Loyolai Szent Ignác432 sz. Pázmány Péter

Reggel 8 óra után kezdtünk gyülekezni a Horváth Mihály téren. A kiscserkészek voltak többségben, akik alig várták a találkozást a Mikulással. Ennek azonban sora volt. Előbb megmászták a nagy és kis Hárshegyet, amíg én Zsombival az ajándékokat és a Piaristák bogárral közlekedő Mikulását kellőképpen előkészítettük az 55 cserkész fogadására. Nagy öröm volt, hogy mindenki( az őrsvezetők segítségével) személyes üzenetet és bátorítást kapott.

A Plébánián Bori szervezésében már a lelki napra készülődtek, amin egy-két kiscserkész kivételével az egész társaság részt vett. A portya után jól esett a meleg tea és az adventi gondolatok melyeket az atyák tolmácsoltak.

A kósza és vándor korosztály ezután Lára vezetésével egy újabb kalandra indult. Meglátogatták a Mátyás hegyi barlangot, ahol a megbeszélt vezetés este hétkor kezdődött. Többen erőt vettek félelmükön, de a végén ez egy igen értékes bátorságpróbának bizonyult.

A legnagyszerűbb a három programban, hogy olyan csapatparancsnokok és programszervezők önálló kezdeményezése, akik az elmúlt két évben végeztek segédtiszti tábort. Köszönjük a munkájukat.

Szakács Gusztáv cst.

Comments