Archív‎ > ‎

VKK - Válaszok

Ahoj mindenkinek!

Kaptam egy-két olyan kérdést a neten, amelyek nyomán szeretnék eloszlatni egy-két félreértést a Vízi Vezetőképzővel kapcsolatban:

  1. A VVK-t nem csak a X. kerületnek hirdettük meg!!! Ez szövetségi vezetőképző, tehát minden kerületből várunk jelentkezőket!!! Azért hirdetjük SZMCS - MCSSZ közös képzésnek, mert a felvidéki magyar cserkészek csinálják, (mi meg bekéredzkedtünk a vízi vezetőképzőjükbe, mert nekik van.)
  2. Hivatalosan nem szükséges vízi előképzettség, de azért valamennyi ajánlott. Szerencsésebb, ha a jelölt volt már egy-két evezésen, de nem kizáró tényező az sem, ha még soha sem volt. (Legfeljebb kihívás lesz neki a tábor, de az meg külön jó, ugye. ;-)
  3. Az úszástudás tényleg KELL. Ez alól NINCS kivétel, és nem papír kell, hanem be kell mutatni a tábor első napján, mielőtt kicsomagolna a jelölt. (Hogy ki se kelljen csomagolnia, ha nem tudja leúszni a megfelelő távot.)
  4. Jelenleg csak az igényfelmérés/előjelentkezés zajlik, ami ahhoz kell, hogy nagyjából lássuk a létszámot. A tényleges jelentkezés majd tavasszal lesz. Aki most elküldi az előjelentkezést, attól csak a *név, születési dátum, cím, telefonszám, drótpostacím, a csapat száma és neve* kell. Ezeket kell elküldenie egy e-mail-ben. Minden egyebet majd később kérünk. (Mondanom sem kell persze, hogy az előjelentkezők viszont előnyt élveznek, ha esetleg betelik a létszám. :-)
  5. A folyamatban lévő ŐVK vagy STK már jó. Ha vmi csúszás jön közbe, attól még eljöhet a jelölt a VVK-ba, de csak akkor kaphatja meg a papírt hivatalosan a vízicserkész-vezetői képesítéséről, ha a normál VK-ból is megkapja a képesítést.

Remélem, így már világosabb a dolog.

Tárkányi Botond Kobra vcst.

Comments