Archív‎ > ‎

Kerületi Labdarúgó-bajnokság - 2008

Beszámoló

foci

Szeptember 27-én, egy hűvös szombati napon került megrendezésre a kerületi focibajnokság. Lassan, de biztosan megérkeztek a csapatok, a gyors regisztráció és az azt követő ünnepélyes köszöntő és eligazító beszéd után megkezdődhetett a bajnokság.

A meccsek előtt pár kapurarugással melegítettek és fokozták adrenalin szintjüket a játékosok, a bírók megszeppenve álltak a pálya közepén, látva a heves izgalmi állapotba került focistákat, a jegyzők pedig szélen üldögéltek, várva a gólokat, hogy aztán megfejthessék ki is lőtte azokat.

A meccsek közötti szünetekben málnaszörp és nápolyi kényeztette az éhes sportolók gyomrát. Mindezért hálás tekintetek szegődtek a 412-es Dinnye lányokra, akik úgy keverték a szörpöt, mint akik igazi pultos lánynak készülnek.

A csaták zajlottak, gól gólt követett, és a meccsek végén mindenki izgatottan futott az eredményjelző plakáthoz, hogy a csoportuk többi csapata milyen eredményt ért el.

Akiknek sok volt a 20 perces mérkőzések közötti szünet, azok lábtengózással vezethették le fölös energiájukat.

Köszönhetően a hangosításnak, lehetőség nyílt a résztvevők folytonos tájékoztatására, még ha 3 focipályányival arrébb is rúgták a bőrt. Így szervezetten, csúszások nélkül zajlottak a viadalok.

A csoportmeccsek, elődöntők, döntők után csak az eredményhirdetés volt hátra. Mind a négy kategória első három helyezettje jutalomban részesült, nagy tábla csokit, dvd-ket, focilabdát nyertek. A kategóriák első helyezettjei még egy arany kupa boldog birtokosaivá is váltak.

Jutalomban részesült a torna gólkirálya is. A díjazottak elégedetten vették át a nyereményeket

Örömmel említhetem csapatunk, a 412-esek remek szereplését, és még jobban örülnénk, ha a legfiatalabb korosztályok és végre a cserkészlányok is szépszámban képviseltetnék magukat a bajnokságban.

Az eredményhirdetés után nagy kört alakítva elköszöntünk egymástól, és megfogadtuk, hogy találkozunk a november 15-i cserkész kosárbajnokságon is. Legyen úgy!

Weeber András


2. oldal

Eredmények

FB:
Arany:412/1 Kalazanti
Ezüst:412/2 Kalazanti
Bronz:293.Szt.Kapisztrán
Gólkirály:Amberboy Szilveszter 412.(3gól)
FC:
Arany:412. Kalazanti
Ezüst:293.Szt.Kapisztrán
Gólkirály:Amberboy Levente és Domonkos(4-4gól)
FD:
Arany:412. Kalazanti
Ezüst:2.Sík Sándor
Bronz:432.Pázmány Péter
Gólkirály:Pácz Tamás 412. (4 gól)

A szurkolókkal és segítőkkel együtt kb100 cserkész vett részt a programon a köv.csapatokból: 2.,293.,370.,412.,432.,913.

Köszönjük, a résztvevőknek, hogy eljöttek!

A 412-es szervezők


3. oldal

Játékszabály

A csapatok jatekosainak szama 5+1 fo legyen. Minden csapathoz tartozhat még 4 fo cserejatekos. (A csapat letszama így maximum 10 cserkesz lehet.) A korosztalyokat illetoen: fiatalabb cserkesz jatszhat idosebbek kozott, idosebb azonban nem szerepelhet fiatalabbak kozott. Egy cserkesz csak egy csapatban szerepelhet, tehat csapatok kozott nem lehet atfedes. Eletkornak a 2008. december 31-ig betoltott eletevet tekintjuk. Az eletkort es a cserkeszcsapatbeli tagsagot ervenyes cserkeszigazolvany vagy csapatparancsnoki irasos nyilatkozat kell, hogy igazolja a bajnoksag kezdete elott. A bajnoksagon csak akik ígeretet vagy fogadalmat tettek vehetnek reszt!

A bajnoksag szabalyaira az MLSZ kispalyas labdarugasra vonatkozo szabalyzatai az iranyadok.

A tervezett jatekido: 2*15 perc. Bedobas, berugas és szoglet van. Csunya beszed eseten 3 perc kiallitas jar. Egyeb szabalytalansag eseten a biro merlegel. Csoportrendszer alkalmazasakor egy adott jatekban tobb golt rugo csapat 2 pontot kap, egy adott jatekban azonos golt rugo csapatok (dontetlen eseten) 1-1 pontot kapnak. A csoportbol az a csapat jut tovabb, amelyik a legtobb pontot szerezte. Pontazonossag eseten a golarany, illetve ha az sem, akkor az egymas ellen játszott meccs eredmenye dont. Egyenes kieseses rendszer alkalmazasakor, dontetlen eseten 2*5 perc hosszabbitas, illetve ha az sem, akkor hetesek dontenek a tovabbjutasrol. Arrol, hogy a jatek szervezoi melyik rendszert alkalmazzak, a beerkezett nevezesek tukreben szuletik meg a dontes.

A jatek es a bajnoksag vezetesere szukseg van csapatonkent minimum 1 birora (lehet csapattag is), aki a bajnoksag napjan mar nagykoru. Birok nelkul a bajnoksagot nem tudjuk megtartani. A birok helyzetet és feladatat mindenki becsuletes, cserkeszies jatekkal segiti.


4. oldal

Kedves Sporttársak!

Ideje a szögreakasztott focicipő után nézni...,

Reméljük sokak szíve megdobban a hír hallatán, szép számú nevezés érkezik és egy színvonalas tornához elegendően gyűlünk majd össze a meghirdetett napon. A lányok jelentkezésére is számítunk (itt a szokásos szolidabb létszámú mezőny szinte garantált nyereményt jelent a nevezőknek).

Helyszín: már ismerős, (sokszor voltunk itt) Budapest, XVII.kerület Bakancsos utcai Sporttelep (a tűzoltó állomás mellett)
Megérkezés: 9.15-ig.
Várható befejezés: 15-16 óra (a nevezések függvényében)

Kategóriák: Fiúk (F) és Lányok (L).
Korosztályok: A: 0-12 éves korig, B: 13-16 éves korig, C: 17-22 éves korig, D: 23-99 éves korig.

Díjazás: mindkét kategóriában a korosztályok első három helyezettjét díjazzuk.

Felszerelés: Minden csapat hozzon magával 2 féle egyszínű- ill. egyenpólót, mezt. Tarka csapatot nem szeretnénk látni, legalább színazonosság legyen egy csapaton belül. Hozni kell még ételt, italt - saját célra, 1 bírot, sípot és stopperórát, min. 1 db megjelölt focilabdát, cserkészigazolványt vagy csapatparancsnoki igazolást és természetesen szurkolótábort.

Nevezés: drótpostán Amberboy Zsoltnal zsolt.amberboy kukac dexxon pont com.

A nevezés a kategória, a korosztály megjelölésével, a focicsapat tagjainak (név, születési év) felsorolásával, a csapatkapitány megjelölésével, elérhetőségének megadásával érvényes.

Nevezési határidő: 2008. szeptember 23.

Ahhoz, hogy elegendő számú résztvevő összegyűljön és valamennyi korosztály / kategória szerepelhessen, kérem a parancsnokok és mindazok segítségét, akikhez a kiírás eljut, hogy mielőbb továbbítsák az esemény hírét csapatuk sportfelelőséhez. Az információk elakadása, a ... nem is hallottam rola"... ne vezessen a csapatok távolmaradásához.

További információ kérhető a (30)-941-2193-as telefonon, vagy drótpostán a a fentebb megadott címen.

A 412-es szervezők nevében

ą
f2008.jpg
(167k)
János R,
2013. márc. 19. 7:54
ą
János R,
2013. márc. 19. 7:54
Comments